Atelierroute Utrecht 2023 in Concordia

Atelierroute in Concordia

In 2023 is de atelierroute in twee weekenden georganiseerd. In Concordia doen we mee met het eerste weekend. Dan zijn de ateliers in Utrecht-WEST geopend.

Wees welkom!

Wanneer

Zaterdag 16 en zondag 17 september 2023.
Van 12.00 u. tot 17.00 u.

Adresgegevens

Concordiastraat 68
3551EM Utrecht

Parkeergelegenheid op eigen terrein en overwegend rolstoeltoegankelijk. Lift aanwezig.

Informatie over de hele Atelierroute

atelierrouteutrecht.nl

De 14 deelnemende kunstenaars in Concordia

Anna van der Putte

Beelden

Waarde. Ik zoek waarde, vang waarde, koester waarde. In oude voorwerpen, materialen en afval vind ik glimpen van schoonheid; mensenhanden hebben ze jarenlang gebruikt, met moeite en koestering. Die waarde wil ik vangen en opnieuw laten zien. https://wijzemeisjes.nl/

Studio Ineke van der Werff

Porselein

Sinds 2012 ontwerp en maak ik serviesgoed, vazen en sieraden van porselein. Tactiliteit is daarbij belangrijk: je beleeft een object pas echt als je het aanraakt. Naast het maken van eigen werk geef ik ook cursus in porselein gieten en mallen maken.

www.shopinekevanderwerff.nl

Sandra Catsburg

Beeldende kunst en meubels

De kunst bestaat uit houten objecten en tekeningen. Je ziet gekleurde vormen die ergens aan doen denken, maar die niet eenduidig zijn te omschrijven. De meubels zijn even kleurrijk als de beeldende kunst en ook nog handig in je interieur.

Sandracatsburg.nl en Sandracatsburgmeubels.nl

Els Vegter

Tekenen en schilderen

Materiaal dat vrijkomt uit de verbouwing van een huis zoals doorleefd lood van Utrechtse daken transformeert in een landschappelijke horizon. Zo ontstaan mijn abstracte polder-, wad- en droomlandschappen. Thema’s zijn schoonheid, aantasting en verstilling.

elsvegter.nl

Gretha Hengst

tekenen en schilderen | installatie

Ben je nieuwsgierig naar patronen van ongemak? Durf je de stilte van het ondergaan op te zoeken? Wees welkom in de installatie HER-STELLEN. Word onderdeel van het web van flarden onsamenhangende beelden, zoals je die in je eigen hoofd kunt aantreffen.

www.grethahengst.nl

Han Kerkhoven

tekenen en schilderen | grafiek

In mijn schilderijen, tekeningen en prenten zie je landschappen, stadsgezichten en interacties tussen mensen. Herkenbaar maar niet realistisch.

www.hankerkhoven.exto.nl

Saskia Huitema

tekenen en schilderen

Surrealisme, magisch realisme en symbolisme zijn termen die mijn schilderijen beschrijven. Momenteel werk ik aan een serie schilderijen genaamd ‘Realms’. Hierin onderzoek ik perspectief, omgeving en verhalende settings voor mijn personages.

www.saskiahuitema.com

Linda van Deursen

Toegepaste vormgeving en design

Canvas en leer zijn twee materialen waar ik eindeloos op verder kan borduren. Naast interieur projecten maak ik hier duurzame producten van.

www.livd.nl

Rianne Heijmans

tekenen en schilderen

Uitgangspunt van mijn maakproces is tekenen op papier onder het motto ‘Die Welt mit Neue Augen Lieben’. De nadruk ligt op het tekenproces, het experimenteren, het plezier in maken en ontdekken hoe iets in elkaar zit. Het uitgangspunt kan een inspirerende foto zijn.

www.instagram.com/heijmansrianne

Stefanie de Vries

toegepaste vormgeving en design | glas

Ik ontwerp en smeed sieraden en objecten (unica of kleine series) in duurzame materialen (van glas tot goud). Inspiratie haal ik uit de natuur en cultuur, waaronder mijn andere vakgebied: museologie.

www.stefaniedevries.nl

Remko Mast

Schilderen

Ik schilder met acryl (soms verborgen) landschappen en daarnaast schilder ik impressies van emoties en beleving die tijdens onderhandelingen tussen groepen mensen plaatsvinden. Dat laatste gebeurt aan tafels. Alle titels eindigen op…..aan tafel.

remkomast.nl

Cissy van der Wel

Beeldhouwen in steen

Ik werk vanuit een brede onderzoekende houding die zich vertaalt in beelden van steen. De natuur en het materiaal steen blijven een bron van inspiratie.

Cissyvanderwel.nl

Marloes Moraal

fotografie

Mijn fotografische werk gaat over mijn plaats in de wereld, mijn lichaamsbeleving en mijn relatie met anderen en de innerlijke gelaagdheid daar in. Ik werk ook veel digitaal om mijn conceptuele beelden te maken.

www.marloesmoraal.nl

Roelant Meijer

fotos – books – walks

Mijn werk bestaat uit wandelingen die ik verbeeld met foto’s, teksten en ontwerp in conceptuele kunstenaarsuitgaven. De wandeling is een metafoor voor het leven. Leegte en stilte zijn terugkerende thema’s in het werk dat trage vragen aankaart.

www.roelantmeijer.nl