Logo langwerpig

Tijdens de zomermaanden biedt een aantal docenten van Concordia speciale cursussen aan. Ook nodigen we gastdocenten uit om ons cursusaanbod te verrijken. Deze intensieve cursussen kunnen een goede manier zijn om kennis te maken met een nieuw vakgebied of om je op een bepaald gebied verder te ontwikkelen.

Proef, leer en ontdek nieuwe mogelijkheden, onder begeleiding van enthousiaste docenten!

Het Concordiagebouw bevindt zich op 10 minuten van de Utrechtse binnenstad. Alle gelegenheid dus om na de les op een terras van de zon te genieten of gezellig ergens uit eten te gaan

Filosofie

Het zelf tussen oost en west
maandag 19 t/m vrijdag 23 juli
Filosofie-2

Zelfkennis, zelfexpressie, zelfbescherming: bij veel van onze overwegingen gaat het over ons 'zelf.' Maar wat is dat zelf dan precies? En hoe verhoudt het zich tot ons lichaam, onze hersenen, onze geest? Tijdens deze cursus bespreken we verschillende perspectieven op het zelf, uit zowel de oosterse als de westerse filosofie.

Door Peter Huijzer
Cursusprijs: € 235,-

Opzet van de cursus
De lessen vinden plaats in de ochtend. In de
middag is er ruimte om zelfstandig aan een
korte schrijfopdracht te werken.

Meer informatie & aanmelden:
peterhuijzer.com/zomercursus
info@peterhuijzer.com

Beeldhouwen

met machines
maandag 12 t/m vrijdag 16 juli
Machines1-2

Door naast het handwerk machines te gebruiken kun je een andere beeld- en vormentaal ontwikkelen en je technische mogelijkheden vergroten. In deze week maak je kennis met machines zoals de haakse slijper voor het zagen en schuren en de pneumatische hamer.

Door Karel Mol & Cissy van der Wel
Cursusprijs: € 385,-

Introductie voor beide beeldhouwcursussen
Zondag 11 juli vanaf 12.00 uur:
Deze middag bespreken we wat je wilt maken en brengen we een bezoek aan De Hazelaar in Soest om een een geschikte steen aan te schaffen. Prijzen voor een steen liggen tussen € 30,- en € 75,-

Beeldhouwen

voor beginners en gevorderden
maandag 19 t/m vrijdag 23 juli
Beeldhouwen1-2

In deze cursus staan de vormgeving van het beeld én de technische vaardigheden van het beeldhouwen in steen centraal. De beginner zal meer bezig zijn met de techniek van het hakken en het gereedschap. Voor de gevorderde cursist gaat de aandacht meer naar de vormgeving en de inhoudelijke kant van het beeldhouwen.

Door Cissy van der Wel
Cursusprijs € 315,-

Cursusprijzen zijn inclusief gebruik gereedschap, koffie en thee en exclusief kosten voor de steen.

Meer informatie & aanmelden:
cissyvanderwel.nl/cursussen/zomercursussen/
cissy@cissyvanderwel.nl

Gezamenlijke lunch

Tijdens de zomerschool wordt er met alle cursisten gezamenlijk geluncht. Monique Polman zorgt elke dag voor een heerlijke maaltijd. Kosten voor de hele week lunch bedragen € 60,-

Lunch-2

Door wie?

Cissy van der Wel werkt, na haar opleiding aan de HKU, sinds 1990 als zelfstandig beeldhouwer. Als docent is zij jarenlang verbonden geweest aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Karel Mol heeft veel ervaring in het beeldhouwen met machines, al werkt hij in de laatste fase altijd handmatig. Zijn beelden geven eenvoud, stilte en rust weer.

Peter Huijzer studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Freiburg. Hij is verbonden aan kennisnetwerk Filosofie Oost-West en werkt daarnaast als literair vertaler en yogadocent.

Monique Polman is keramist en kok. Twee passies met raakvlakken in creëren, kleur, bereiden. Als kok werkt ze op lokatie o.a. bij Amelis’ Hof. Zij verzorgt tijdens de zomerschool de gezamenlijke lunch.