Cursussen

In Concordia huizen veel creatieven die hun kennis, kunde en enthousiasme over willen brengen op anderen. Er zijn cursussen op allerlei gebied: beeldhouwen, schilderen, fotograferen, naaien, mode, mindfulness, dans, clownerie. In de komende tijd vult deze pagina zich met het cursusaanbod.

Geef je ook een cursus in Concordiastraat 68 en sta je er niet bij, maar zou je dat wel willen? Vul het contactformulier hieronder in of stuur een bericht naar vermelding@concordiastraat68.nl.

1-jarige Fotografieopleiding

1-jarige Fotografieopleiding

Fotograferen is een vak. Een vak dat je kunt leren. Heb je de basisopleiding fotografie succesvol afgerond en wil je van fotografie je vak maken, dan kun je de fotografieopleiding volgen. In een jaar tijd ontdek je de verschillende disciplines van de fotografie. Je werkt in de fotostudio, maakt reportages en leert omgaan met professionele apparatuur. Deze 1-jarige fotografieopleiding is een vakopleiding en wordt in Breda en Utrecht gegeven.

Voor wie?

Wil je professioneel fotograaf worden? Dan is de 1-jarige vakopleiding tot fotograaf iets voor jou

Docent

Je krijgt les van meerdere docenten

Kijk voor meer informatie over de docenten op https://www.schoolvoorfotografie.nl/docenten/

(foto: Tatum Kempers)

Meer informatie en aanmelden

www.schoolvoorfotografie.nl/opleidingen/fotografieopleiding/

Cursus beeldhouwen in steen

Cursus beeldhouwen in steen

Veel mensen zien de uitdaging van het hakken in steen. “Hoe krijg je het voor elkaar een weerbarstige harde steen toch die vorm te geven die jij zelf bedacht hebt?”, is een veel gestelde vraag. In de praktijk blijkt dat er met een dosis enthousiasme en wat gevoel voor het materiaal een goed resultaat te krijgen is. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Je gaat met een eenvoudige vorm aan de slag. De techniek en de vormgeving krijgen beiden aandacht.

Voor wie?

De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.

Docent

Cissy van der Wel

Zij is sinds 1990 werkzaam als beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in het werken met brons en steen.

Meer informatie en aanmelden

www.cissyvanderwel.nl/cursussen

Cursus schilderen met olieverf

Cursus schilderen met olieverf

In deze cursus leer je schilderen met olieverf of je hier verder in te bekwamen. De cursus is gericht op leren kijken en het onderwerp uit te beelden met behulp van verschillende technieken en schilderstijlen. Er wordt gewerkt aan de hand van afwisselende thema’s die ieder op zijn eigen wijze uitvoert, geholpen door tips van Anneke. Heel soms is er een uitstapje naar abstractie. De cursussen zijn nadrukkelijk ook geschikt voor beginners, omdat de groepen klein zijn en er dus genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Tijdens de lessen heerst er een prettige en geconcentreerde sfeer. Af en toe zijn er schilderworkshops van een dag waarvoor je je individueel kunt inschrijven.

Voor wie?

Voor (totale) beginners en (ver)gevorderden van 18 tot 88 jaar.

Docent

Anneke Kerkhof

Ik geef ruim 20 jaar schilderles en geniet nog steeds van de groei en ontwikkeling van het werk van cursisten.

Meer informatie en aanmelden

www.anneke-kerkhof.com/cursussen/cursussen.php

Basisopleiding Fotografie - 6 lesdagen

Basisopleiding Fotografie - 6 lesdagen

Ben je regelmatig in de weer met je fotocamera? Kom je terug met mooie plaatjes, maar weet je ook dat het beter kan? Dat er meer uit je camera en jezelf te halen valt? Dan is de Basisopleiding Fotografie iets voor jou. Want tijdens deze zes lesdagen ontdek je de mogelijkheden van je apparatuur en leer je welk effect licht, standpunt, uitsnede en invalshoek hebben op jouw foto. Je maakt je de basisbegrippen diafragma en sluitertijd, ISO en resolutie volledig eigen en maakt kennis met de verschillende genres, zoals portret-, reportage- en reclamefotografie. Deze basisopleiding is er voor de beginner.

Voor wie?

Voor iedereen die fotograferen leuk vindt en meer uit zijn/haar camera wil halen

Docent

Anjes Gesink

(Foto: Claire Jordan)

Meer informatie en aanmelden

www.schoolvoorfotografie.nl/opleidingen/basisopleiding/