Programma van activiteiten van Concordia 10 Jaar!

De “Special Events” van het Jubileum op zondag 19 april 2015 op een rijtje.

Het gebouw is open van 10.30 tot 18.00 u.

Waar zijn de workshops, lezingen, voorstellingen? Die informatie vind je hier. Let op, de informatie is nog niet volledig  en definitief.

Alle activiteiten zijn gratis. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent: 10 minuten voor aanvang.

Voor de Theaterworkshops voor Kinderen moet je je van tevoren even opgeven. Dat kan ook op de dag zelf, zie hiervoor de informatie bij de workshop.

10.30 u. De deuren gaan open
Voor de eerste 100 bezoekers is er een gratis petitfour voor bij de cappuccino van CasaBarista. De eerste 150 kopjes koffie zijn ook gratis, met de complimenten van Sophies Kunstprojecten.
Sander Mulder houdt een korte speech over Concordia en geeft hiermee het startschot voor onze Jubileumviering.
11.00 u. De ateliers en werkplaatsen gaan open
Neem een kijkje bij de huurders van Concordia en bekijk de exposities van gastkunstenaars en -vormgevers. Bij binnenkomst krijg je een flyer met hierop een plattegrond van het pand met namen en studionummers. Dit jaar ook buiten een expositie van beelden in steen, brons en glas.
 Op onverwachte momenten op onverwachte plekken in het pand: muziek van The Vocal Tones
The Vocal Tones is een vocal group die bestaat uit Keri Bink, Julia Werner, Vita Pagie, David Engelhart en Robbert Suilen. Ze kennen elkaar van het Conservatorium in Amsterdam en na een gezamenlijke koorles klikte het vriendschappelijk en muzikaal zo goed dat ze besloten samen te blijven zingen. Hun repertoire bestaat uit uitdagende composities en arrangementen en is een mix van jazz, soul en funk.
 De hele dag door heerlijk eten en drinken
Broodjes, sapjes en andere culinaire hoogstandjes van Monique Polman.
Heerlijke espresso van CasaBarista
Waar? In de hal bij de lift op de begane grond
 Bijzondere aandacht voor de presentatie van Cissy van der Wel van de door haar uitgevoerde kunstopdracht van het Utrechts Monumentenfonds
In het atelier van Cissy van der Wel wordt de nieuwe lantaarnconsole voor de stad Utrecht voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Je krijgt een kijkje in de keuken en kunt aan de hand van kleimodellen en schetsen zien hoe het werk tot stand is gekomen. Cissy is aanwezig om het een en ander toe te lichten. De lantaarnconsole, nu nog op de beeldhouwbok, zal de volgende dag geplaatst worden aan de Nieuwe Gracht bij de Cameren van Maria van Pallaes en de Servaasbrug. Het Utrechts Monumentenfonds, UMF, heeft de opdracht voor het vervaardigen van een reliëf ter ere van de Utrechtse weldoenster uit de 17e eeuw, Maria van Pallaes, geïnitieerd.
 11.00-11.15 u. en 16.35-16.50 u. Dansperformances van Anneke Wittermans van www.diadans.nl
Performance 1: Uit de voorstelling: Vrijgeven, vieren van verbintenissen. Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, is inzicht over Vrijgeven een verademing, Vrijgeven geeft je het besef van eigen keus en eigen waarde.
Performance 2: Uit de voorstelling: Nehalennia, vrouwe van Schouwen.
Voor wie? Volwassenen
Waar? Tuinzaal, naast de ingang,  begane grond
Meer informatie: resp. https://www.facebook.com/VrijgevenVierenVanVerbintenissen en https://www.facebook.com/pages/Nehalennia-vrouwe-van-Schouwen/446637762060584
12.00- 2.30 en 13.00-13.30 u. Licht uit – spot aan: Theaterworkshop voor kinderen door Carla Verwer van www.theaterpraktijk.nl
Heb je zin om te toneel te spelen? Kom naar studio 232 voor een theaterworkshop! Met theatermaakster en dramadocent Carla Verwer ga je leuke oefeningen doen en scènes spelen.
Er is ruimte voor 10 tot 12 kinderen in de leeftijd van 8 (maar 7 mag natuurlijk ook) tot 12 (maar ben je 13 of 14 en heb je zin, dan ben je van harte welkom) Leuk je te zien!
Voor wie? Kinderen
Waar? Studio 232, 2e verdieping
Voor deze workshop moet je je aanmelden. Dit kan door vooraf een mailtje te sturen naar carla@theaterpraktijk.nl of op de dag zelf je naam toe te voegen aan de lijst op de deur van studio 232.
 De hele dag: Stijlburo ruimt haar atelier op!
Supersale van kleding waarbij je geholpen wordt door de stylisten. Overhemden, pakken, jurken etc. gedragen op tv, voor leuke prijsjes.
Voor wie? Alle leeftijden
Waar? Studio 234, 2e verdieping
 12.00-12.30 u., 14.00-14.30u., workshop “Ontdek de clown in jezelf” door School voor Clown & Leven
Een kennismaking met de clown: spelen, lichtheid, plezier, openheid, contact maken. De clown heeft geen ingewikkelde psychologie, maar reageert direct vanuit het hart, het gevoel in het moment.

Voor wie? Volwassenen
Waar? Tuinzaal, naast de ingang,  begane grond
Meer informatie: www.schoolvoorclown.nl

 12.00-12.10 u., 14.00-14.10 u., 16.00-16.10 u. Lezing, “Klein huidkunstcollege” door Els Vegter
Els Vegter geeft een korte lezing over het thema huid in haar schilderijen en de ontwikkeling daarvan in de afgelopen tien jaar.
Voor wie? Alle leeftijden
Waar? Studio 146, 1e verdieping
Meer informatie: https://bit.ly/10KeuB9
 De hele dag, op aanvraag en spontaan: presentatie van de Keukenwerkplaats over hun keukens
Een korte presentatie van het hele maakproces, van gesprek tot plaatsing, en van boom tot keuken. De presentatie wordt aangevuld met een time-lapsefilmpje van het plaatsen van een keuken.
Voor wie? Volwassenen
Waar? Studio 036,  begane grond en 1e verdieping
 13.00- 3.30 u. en 15.00-15.30 u. Dansworkshops van Anneke Wittermans van www.diadans.nl
Workshop 1: Vrijgeven, vieren van verbintenissen. Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, is inzicht over Vrijgeven een verademing. Vrijgeven geeft je het besef van eigen keus en eigen waarde.
Workshop 2: Wonen in de schoot en staan in het lood. Je bent vrij als je in je eigen midden kunt staan rechtop en oprecht. Gun jezelf een blos op je wangen en stralende ogen van pret.
Voor wie? Workshop 1: Volwassenen. Workshop 2: Alle leeftijden.
Waar? Tuinzaal, naast de ingang,  begane grond
Meer informatie: Workshop 1: https://nl-nl.facebook.com/VrijgevenVierenVanVerbintenissen
 De hele dag: Knikkerbaan door Bouwsels.com
Laat de knikkers rollen op de tafelbaan.
Voor wie? Alle leeftijden.
Waar? Bij ruimte 056, begane grond.
 14.00-14.30 u. en 16.45-17.15 u. Presentatie/workshop “Creative Minds” door Carla Verwer van www.theaterpraktijk.nl
De Theaterpraktijk biedt u een korte introductie in ‘creatief denken’. Zet uw brein in ‘creative mode’. Hoe? Kom naar de workshop!
Voor wie? Volwassenen
Waar? Studio 232, 2e verdieping
 De hele dag: “Sla je slag, in steen” bij Marian Menting
 Voel eens hoe het is om te beeldhouwen. Er zijn twee verschillende soorten steen met hamers en beitels om eens zelf te proberen en te ervaren hoe leuk het is om te hakken in steen.
Voor wie? Volwassenen en kinderen onder begeleiding van een volwassene.
Waar? De buitenruimte van atelier 32,  begane grond
Meer informatie: https://www.facebook.com/pages/Beelden-in-Steen-Marian-Menting/365546866956174
 14.00-15.00 u. “Workshop Write Your Heart Out”, workshop literair schrijven, door zietekst
 In deze workshop doe je inspiratie op voor je eigen korte verhaal. We gaan samen een personage verzinnen, een setting bedenken en een mooie scene schrijven. Alles mag, niets hoeft!
Voor wie? Alle leeftijden
Waar? Studio 014, begane grond
Meer informatie: https://www.zietekst.nl/project/write-your-heart-out/#&panel1-1
 De hele dag: Leer naaien met de naaimachine bij Marlène Willemsen
Naaicursussen voor elk niveau. Wil je leren naaien, kom dan langs in studio 210. Wil je een kledingstuk vermaken, maar je weet niet zo goed hoe, neem het mee en we doen het samen.
Voor wie? Volwassenen
Waar? Studio 210, 2e verdieping
Meer informatie: naaicursusutrecht.wordpress.com
 14.30-15.00  u. Lezing “101 papavers in één dag” door Juul Rameau
 Juul Rameau etste 101 papavers. Ze vertelt over dit poëtische project, de etstechnieken die zij gebruikte en het papaverboek dat eind vorig jaar uitkwam.
Voor wie? Alle leeftijden
Waar? Studio 124, 1e verdieping
Meer informatie: https://www.juulrameau.com/boek-101-papavers-in-een-dag/
 15.30-16.30 u. Grandioos Prijzenfestival!
Verzamel stempels op je stempelkaart om kans te maken op één van de ruim 40 prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door de deelnemers aan dit Jubileum. De prijzen bestaan uit gratis fotoshoots, workshops, olieverfschilderijen, tekeningen, boeken, kunstkaarten en andere creatieve must-haves. Kom om 15.30 u. naar het Eetcafé (hal begane grond) voor de trekking en wie weet wat jij mee naar huis kunt nemen!