Over het gebouw

Aan de Concordiastraat 68 biedt een groot gebouw, met de klinkende naam "Concordia Creative Industries Building No. 1", onderdak aan 40 kunstenaarsateliers en 20 creatieve bedrijven.

Concordia is een voormalig NS-gebouw, dat door Stichting Sophies kunstprojecten (nieuwe naam: DePlaatsmaker) ingrijpend werd verbouwd. In de grote hallen zijn nu moderne ateliers en studio's gebouwd, waar allerlei creatieve beroepen worden uitgeoefend. Wat hier wordt gemaakt en bedacht loopt uiteen van schilderijen en beeldhouwwerken, tot meubels, glas-in-lood, textiel, mode, sieraden, schoenen, fotografie, design, grafisch ontwerp, webdesign, animatie, film, fotografie, journalistiek, reclame en meer.

In het pand heerst een creatief klimaat waarbij samenwerkingsverbanden tussen de verschillende bedrijven kunnen ontstaan. Dat kan zijn tussen collega's in hetzelfde vakgebied, maar ook samenwerking tussen verschillende disciplines vindt plaats. Valt iets net buiten de eigen expertise, dan is er vaak een collega te vinden die daar net zijn/haar specialiteit van heeft gemaakt. Het is voor veel huurders een fijne en inspirerende plek om te werken.

Ben je zelf op zoek naar een geschikt atelier of kantoor? Kijk op de site van DePlaatsmaker of er ruimte vrij is in dit of een ander pand uit hun bestand.